Εκδήλωση Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου

Την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020 εορτάσθηκε η “Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2020” στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών. Μαθητές/τριες των Δ1, Δ2, Ε1, Ε2 και ΣΤ τάξεων του 12ου Δ.Σ. Σερρών, μαθητές/τριες των Δ1, Δ2, Ε1, Ε2, ΣΤ1 και ΣΤ2 του 19ου Δ.Σ. Σερρών, γονείς των μαθητών/τριών αυτών όπως και εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να ενημερωθούν για τους κινδύνους που κρύβει η επιπόλαια χρήση του διαδικτύου αλλά και τα πλεονεκτήματα της χρήσης διαδικτύου όταν αυτή γίνεται με ασφάλεια .

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά.

Το φετινό σύνθημα είναι:

«Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο».

Εισηγήτρια και συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα. Γκουτουλούδη Μαρία, εκπαιδευτικός πληροφορικής των δύο σχολείων. Επίσης εισηγητές/τριες της εκδήλωσης υπήρξαν αξιόλογοι και με μεγάλη εμπειρία αρμόδιοι για θέματα στην Ασφάλεια στο Διαδίκτυο:
η κα. Ψαρουδάκη Αικατερίνη, εκπρόσωπο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, με την οποία συνδεθήκαμε μέσω Skype,
και ο κ. Κούνιος Ιωάννης, αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Τις εισηγήσεις των ομιλητών/τριών μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Περισσότερες λεπτομέρειες στο http://www.goutouloudi.gr/2020/02/εκδήλωση-ημέρας-ασφαλούς-διαδικτύου-2020/

Η εκπαιδευτικός Πληροφορικής

Μαρία Γκουτουλούδη

Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, Πληροφορική, Σχολικό Έτος 2019-2020, Τάξη Δ, Τάξη Ε, Τάξη ΣΤ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.