eTwinning School Label 2023-2024

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι στις 3 Μαϊου 2023 πληροφορηθήκαμε με ηλεκτρονικό μήνυμα από τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ότι το 19ο Δ.Σ. Σερρών κέρδισε την ετικέτα “eTwinning School Label 2023 -2024” η οποία απονέμεται σε σχολεία που λειτουργούν σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα.

(μετάφραση από τα αγγλικά:

Αγαπητή Σταματούλα ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑ,

Συγχαρητήρια! Το «19ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών» βραβεύτηκε με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2023-2024. Αυτό είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα της ομάδας eTwinning στο σχολείο σας! Η επίσημη ανακοίνωση θα δημοσιευτεί σύντομα στην Ευρωπαϊκή Σχολική Εκπαιδευτική Πλατφόρμα και σε άλλα κανάλια ειδήσεων eTwinning και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τι έπεται:

· Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περήφανα την ετικέτα του σχολείου eTwinning στον ιστότοπο του σχολείου σας.

· Σύντομα, ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης θα σας στείλει ένα πακέτο που θα περιέχει κάποιο υλικό eTwinning και φυσικά την πλακέτα του Σχολείου eTwinning.

· Θα προσκληθείτε να συμμετάσχετε στην ομάδα των Σχολείων eTwinning και στις διάφορες δραστηριότητες που είναι αφιερωμένες στα Σχολεία eTwinning.

Συγχαρητήρια και πάλι που είστε παράδειγμα για όλα τα άλλα σχολεία: βασιζόμαστε στην αφοσίωσή σας και τη δέσμευσή σας να προωθήσετε το eTwinning και τις αξίες του, οι οποίες αντιπροσωπεύονται από την αποστολή των Σχολείων eTwinning )

Η ομάδα eTwinning

Σύμφωνα με την με την επίσημη ιστοσελίδα:

Τα σχολεία eTwinning ενσωματώνουν τις αξίες του eTwinning στις πολιτικές, την πρακτική και την επαγγελματική ανάπτυξη του σχολείου με την υποστήριξη της διοίκησης του σχολείου.

Με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning, το eTwinning αναγνωρίζει και αξιολογεί τη συμμετοχή, τη δέσμευση και την αφοσίωση όχι μόνο μεμονωμένων eTwinners, αλλά ολόκληρου του σχολείου, όπου συνεργάζονται ομάδες δασκάλων και διευθυντών σχολείων.

Τα σχολεία που βραβεύονται με το σήμα είναι έτοιμα και πρόθυμα να συμμετάσχουν σε ένα αναπτυξιακό ταξίδι με δραστηριότητες που μπορούν να αξιολογηθούν αντικειμενικά.

Η αποστολή του eTwinning School είναι η πυξίδα όλων των Σχολείων eTwinning. Η αποστολή δίνει έμφαση σε στοιχεία όπως:

  • Κοινή ηγεσία
  • Συνεργασία και ομαδική εργασία
  • Students’ agency (Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στα ελληνικά. Είναι σαν ένα “πρακτορείο μαθητών” το οποίο αναφέρεται στη μάθηση μέσω δραστηριοτήτων που έχουν νόημα και σχετίζονται με τους μαθητές, καθοδηγούμενοι από τα ενδιαφέροντά τους και συχνά αυτοκινούνται με την κατάλληλη καθοδήγηση από τους δασκάλους. Με απλά λόγια, δίνει στους μαθητές φωνή και συχνά επιλογή στον τρόπο μάθησης.)
  • Ένταξη και καινοτομία
  • Ύπαρξη προτύπου για άλλα σχολεία.

Τα προνόμια των σχολείων eTwinning, όπως αναφέρονται και στην επίσημη ιστοσελίδα, είναι τα εξής:

  • αναγνωρίζονται επίσημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως πρότυπα για το eTwinning και αποτελούν ένα δίκτυο κορυφαίων σχολείων για να εμπνεύσουν τη μελλοντική ανάπτυξη της δράσης. Όλα τα σχολεία eTwinning λαμβάνουν το κιτ σχολείου eTwinning που περιλαμβάνει μια πλακέτα και μια σημαία.
  • έχουν υψηλή ορατότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ενθαρρύνονται να εμφανίζουν την ετικέτα του σχολείου τους eTwinning σε διαφημιστικό και ενημερωτικό υλικό.
  • ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε ειδικά προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης
  • αποτελούν μέρος μιας ειδικής ομάδας eTwinning για να μοιράζονται καλές πρακτικές, να συνεργάζονται και να παρακολουθούν αποκλειστικές διαδικτυακές εκδηλώσεις.

Η λίστα των ευρωπαϊκών σχολείων που βραβεύτηκαν είναι εδώ.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θωμάς Μπαχαράκης, εκφράζει τα συγχαρητήριά του στην συγχαρητήρια επιστολή που ακολουθεί.

Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, Ευρωπαϊκά προγράμματα, Νέα, Προγράμματα eTwinning, Σχολικό Έτος 2022-2023, Σχολικό έτος 2023-24 και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.