Δραστηριότητες διάχυσης εργασιών στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

Παρουσίαση του προγράμματος σε διημερίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, αντιπροσωπεία εκπ/κών του σχολείου μας αποτελούμενη από την Αναγνώστου Μαρία, Βελίκη Άννα και Μακρυπούλια Σταματούλα, παρουσίασαν τα αποτελέσματα του 1ου κύκλου της διαπίστευσης στην εκπαιδευτική κοινότητα της Κεντρικής Μακεδονίας σε διημερίδα που διοργανώθηκε στο συνεδριακό κέντρο ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολουθεί η παρουσίαση των εκπαιδευτικών.

ΝΟΗΣΙΣ-ERASMUS-PP.pptx

Βιωματικό εργαστήριο από την κ. Αναγνώστου Μαρία για την παρουσίαση της μεθόδου “Μάθηση μέσου έργου” (Project-based Learning)

Project-Based-Learning

Οι εκπαιδευτικοί αναπτύσσουν δεξιότητες εργασίας σε ομάδες μέσα από το MARSHMALLOW challenge με εμψυχώτρια την κ. Μαρία Αναγνώστου στα πλαίσια του βιωματικού εργαστηρίου για τη διάχυση του σεμιναρίου Project-based learning

Μετά από το βιωματικό εργαστήριο με θέμα το “Project-based Learning”, οι εκπαιδευτικοί Παπάζογλου Κλεονίκη, Καντζόγλου Αλέξανδρου και Βελίκη Άννα μοιράστηκαν την εμπειρία και τις εντυπώσεις τους από την την επίσκεψη στο σχολείο Mαθηματικών και Φυσικών επιστημών “Acad. Boyan Petckachin”, στο γειτονικό Χάσκοβο της Βουλγαρίας.

Παρουσίαση του προγράμματος σε ραδιοφωνική εκπομπή

Αντιπροσωπεία από την παιδαγωγική ομάδα Erasmus+KA1 της σχολικής χρονιάς 2022-23 αποτελούμενη από τον κ. Ποργιόπουλο Γεώργιο, διευθυντή του σχολείου, την κ. Άννα Βελίκη, εκπ/κό Αγγλικής Γλώσσας και υποδιευθύντρια και την κ. Μαρία Αναγνώστου, δασκάλα της Ε1 τάξης, παραχώρησε συνέντευξη σε ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Γιαννακίδου, προκειμένου να παρουσιάσουν τις δράσεις και τα αποτελέσματα του 1ου κύκλου του προγράμματος. Με τηλεφωνική σύνδεση συμμετείχε στην εκπομπή και η εκ/κός Γαλλικής Γλώσσας, Ματούλα Μακρυπούλια, που μίλησε για την εμπειρία που είχε από την επίσκεψη σε Πολωνικό σχολείο που εφαρμόζει τη μέθοδο CLIL.

Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο

https://drive.google.com/file/d/15o8HSM-WMRDQSC1JIBziexuTCECKXSwZ/view?usp=sharing

Δημοσίευση στην τοπική εφημερίδα Σερραϊκό Θάρρος

Δημοσιεύθηκε στην erasmus+KA1, Ευρωπαϊκά προγράμματα, Νέα, Σχολικό έτος 2023-24 και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.