Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου

Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων του 19ου Δ.Σ. Σερρών συμμετείχαν την περίοδο Δεκέμβριος 2021-Φεβρουάριος 2022 στο μάθημα πληροφορικής σε δραστηριότητες με στόχο την εκμάθηση αρχών ψηφιακής ασφάλειας και ψηφιακής ιθαγένειας μέσω του προγράμματος “Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου”.

Το Ιντερλαντ είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι περιπέτειας που κάνει την εκμάθηση της ψηφιακής ασφάλειας και ψηφιακής ιθαγένειας διαδραστική και διασκεδαστική – όπως ακριβώς είναι και το ίδιο το διαδίκτυο. Παίζοντας, τα παιδιά βοηθούν άλλους Ιντερναύτες να καταπολεμούν κακότροπους χάκερ, ηλεκτρονικούς ψαράδες, υπερκοινοποιητές και εκφοβιστές, εξασκώντας τις δεξιότητες που χρειάζονται για να είναι σωστοί πολίτες του ψηφιακού κόσμου.

Συγκεκριμένα, ασχοληθήκαμε με την εν΄ότητα “Η κουλ συμπεριφορά είναι η καλή συμπεριφορά” Μαθαίνουμε και εξασκούμε τη δύναμη της καλοσύνης στο διαδίκτυο(Ενσυναίσθηση, Σύγκρουση, Εκφοβισμός (Bullying),Διαδικτυακός Εκφοβισμός (Cyberbullying),Παρενόχληση, Μπλοκάρισμα) και με την ενότητα “Κράτα καλά τα μυστικά σου”
Πώς να διασφαλίσεις το απόρρητο των προσωπικών πληροφοριών σου και την ασφάλειά σου (Ιδιωτικότητα/Απόρρητο των πληροφοριών, Ψηφιακό αποτύπωμα, Φήμη/υπόληψη, Χάκερ, Κωδικός πρόσβασης, Δημιουργία ισχυρού κωδικού).

Οι μαθητές/τριες ενθουσιάστηκαν πολύ με τις δραστηριότητες και το παιχνίδι οπότε στο σπίτι συνέχισαν μόνοι τους και με τις άλλες ενότητες του παιχνιδιού.

Στη συνέχεια δημιουργήσαμε μια γιγάντια αφίσα εμπνεόμενοι απο το παιχνίδι interland και διακοσμήσαμε τον χώρο του σχολείου με αυτή.

Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, Πληροφορική, Σχολικό Έτος 2021-2022, Τάξη Α, Τάξη Β, Τάξη Γ, Τάξη Δ, Τάξη Ε, Τάξη ΣΤ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.