Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών στη Βαρσοβία της Πολωνίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη δραστηριότητα κινητικότητας του προγράμματος Erasmus+KA1, που πραγματοποιείται στα πλαίσια του εγκεκριμένου διαπιστευμένου σχεδίου με κωδικό 2021-1-EL01-KA121-SCH-000019741.

Η δραστηριότητα αφορά τη μετακίνηση ομάδας 6 μαθητών της ΣΤ τάξης και δύο συνοδών εκπαιδευτικών του 19ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών στη Βαρσοβία της Πολωνίας, από τις 10 μέχρι τις 15 Ιουνίου 2022. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης, οι μαθητές μας συνεχίζοντας το ρόλο των «Ντετέκτιβ Ευρωπαϊκών γλωσσών και πολιτισμών», που είχαν αρχίσει κατά την επίσκεψη των Πολωνών συνεργατών μας στο σχολείο μας τον Απρίλιο, ανακάλυψαν στοιχεία από την ιστορία και τον πολιτισμό της Πολωνικής πρωτεύουσας που αποτελούν αναπόπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής ιστορίας και πολιτισμού.

Ξενάγηση στην πόλη

Με βιωματικό τρόπο έμαθαν για το έργο προσωπικοτήτων που επηρέασαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, όπως του Νκόλαου Κοπέρνικου, της Μαρί Κιουρί και του Φρειδερίκου Σοπέν.

Μουσείο Μαρί Κιουρί, Κέντρο Επιστημών Κοπέρνικος, Βασιλικό πάρκο Lazienki,
υπαίθριο κονσέρτο Σοπέν

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν την αγγλική γλώσσα για αυθεντικούς επικοινωνιακούς λόγους καθώς συναντήθηκαν κι αλληλεπίδρασαν με τους Πολωνούς μαθητές που είχαν γνωρίσει στη χώρα μας, ξεναγήθηκαν μαζί τους στην πόλη, έφαγαν μαζί τους σε παραδοσιακό εστιατόρια αλλά και στην τραπεζαρία του σχολείου τους, συνεργάστηκαν σε ομαδικές δραστηριότητες σχετικές με ετυμολογία λέξεων που χρησιμοποιούνται στη δημοκρατία, πήραν μέρος σε αγώνα επιχειρηματολογίας για τη δημοκρατία κι έπαιξαν  παιχνίδια στο δάσος και στην αυλή του σχολείου τους.

Ομαδικές δραστηριότητες στην τάξη του Smart School
Παιχνίδια στο δάσος και την αυλή του σχολείου

Αρχηγός της αποστολής ήταν ο διευθυντής Γεώργιος Ποργιόπουλος, ενώ υπεύθυνη για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες ήταν η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας, Άννα Βελίκη.

Δημοσιεύθηκε στην erasmus+KA1, Αγγλικά, Σχολικό Έτος 2021-2022. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.