Χριστούγεννα στην Ευρώπη

Την Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε στο σχολείο μας εθελόντριες από μη κυβερνητικό οργανισμό νεολάιας PRAXIS που ως στόχο έχει την Ενεργό Συμμετοχή , την Ειρήνη και την Συμφιλίωση, τον Εθελοντισμός, και τον Διαπολιτισμικό Διάλογο. Επιδιώκει την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ διαφόρων τομέων της κοινωνίας, όπως οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, οι διεθνείς ΜΚΟ, οι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων και τα ΜΜΕ (πηγή https://www.alfhellas.gr/%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%B1/praxis)

Οι εθελόντριες του RPAXIS με την εκπαιδευτικο γαλλικών Μακρυπούλια Σταματούλα

Οι μικροί μαθητές της Ε τάξης παρουσίασαν πληροφορίες για τον εαυτόν τους στα αγγλικά και στα γαλλικά και στη συνέχεια παρακολούθησαν παρουσίαση των Χριστουγεννιάτικων εθίμων από τις εθελόντριες που κατάγονται από την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Γαλλία. Η γλώσσα επικοινωνίας ήταν τα αγγλικά και τα γαλλικά και στην διεξαγωγή της συζητήσης βοήθησαν η εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας Βελίκη Άννα και η εκπαιδευτικός γαλλικής γλώσσας Μακρυπούλια Σταματούλα.

Στο τέλος δημιούργησαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο των ευχών το οποίο αναρτήθηκε στην σχολική αίθουσα.

Συλλογική δημιουργική δραστηριότητα

Ευχαριστούμε τον οργανισμό νεολαίας PRAXIS που υποστηρίζει τις πολιτιστικές δράσεις με τις οποίες επιθυμούμε να διευρύνουμε τους πνευματικούς ορίζοντες των παιδιών και να τους δώσουμε κίνητρα να επικοινωνήσουν με φυσικούς ομιλητές της ξένης γλώσσας.

Δράση στην ΔΚΒ Σερρών με τον Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας και τη συμμετοχή της Γαλλίδας εθελόντριας
Δημοσιεύθηκε στην Αγγλικά, Γαλλικά, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, Νέα, Σχολικό Έτος 2022-2023, Τάξη Ε, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.