4η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα

Με αφορμή την διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων που  θα γίνουν το 2024 στη Γαλλία, διοργανώθηκε 4η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα, 4e semaine Olympique et Paralympique. Από τις 4 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2024, οι μαθητές είχαν την χαρά να συμμετέχουν σε διαδικτυακές συναντήσεις που οργάνωσαν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Στο μάθημα των γαλλικών , την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου οι μαθητές Στ τάξης του 19ου Δ.Σ. Σερρών συνάντησαν διαδικτυακά την Μαρία Καραγιαννοπούλου, Ολυμπιονίκη αθλήτρια του τζούντο. Μέσα από την συνέντευξή της, οι μαθητές έμαθαν ότι το τζούντο είναι απαιτητικό άθλημα καθώς στα 4 λεπτά που διαρκεί ο αγώνας ο αθλητής του τζούντο αναπτύσσει πολλαπλές δεξιότητες. Οφείλει να είναι ευέλικτος και να προσαρμόζεται στις διαφορετικές συνθήκες του αγώνα ώστε να λύσει τα προβλήματα που προκύπτουν και τα οποία δεν έχει προβλέψει. Ολοκληρώνοντας την συνέντευξή της, μας συμβούλεψε να παλεύουμε για τα όνειρά μας και να μην τα παρατάμε ποτέ.

Το σχολείο μας συμμετέχει σε δράσεις με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως συνέχεια δραστηριοτήτων του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+, ΚΑ2 «Partageons tous ensemble la passion des Jeux », «Ας μοιραστούμε το πάθος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» που υλοποιήθηκε κατά τα σχολικά έτη 2020-2022 σε συνεργασία με το γαλλικό σχολείο École la Haié Vigné, στην πόλη Caen, της Γαλλίας.

Δημοσιεύθηκε στην Erasmus+KA2, Γαλλικά, ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, Νέα, Σχολικό έτος 2023-24, Τάξη ΣΤ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.