ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ERASMUS+ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΥ

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το  19ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών έλαβε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) Διαπίστευση Erasmus με κωδικό 2020-1-EL01-KA120-SCH-094886 στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης.

Η Διαπίστευση απονεμήθηκε μετά από αξιολόγηση αίτησης του σχολείου μας που υποβλήθηκε στα πλαίσια της πρόσκλησης της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού/ΙΚΥ για Διαπίστευση Erasmus 2020 στους τομείς της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Σχολικής Εκπαίδευσης.

Η Διαπίστευση Erasmus αποτελεί εργαλείο για τους οργανισμούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Σχολικής Εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε διασυνοριακές ανταλλαγές και συνεργασία. Παρέχει στη σχολική μας μονάδα απλουστευμένη πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 του μελλοντικού προγράμματος Erasmus+ για την περίοδο 2021-27.  Η απονομή της Διαπίστευσης Erasmus επιβεβαιώνει ότι το σχολείο μας έχει καταρτίσει σχέδιο για την υλοποίηση δραστηριοτήτων κινητικότητας υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας ανάπτυξής του.

Οι στόχοι που τέθηκαν για την ανάπτυξη του σχολείου μας για τα απόμενα τρία χρόνια είναι:

  • Βελτίωση δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών στην επικοινωνιακή χρήση της ξένης γλώσσας – επαφή με εκπαιδευτικούς της ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής κοινότητας
  • Επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών με τη βελτίωση των διδακτικών και παιδαγωγικών μεθόδων με στόχο την καλλιέργεια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα.
  • Γνωριμία με άλλα εκπαιδευτικά συστήματα
  • Ενίσχυση της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών

Οι δραστηριότητες για τις οποίες το σχολείο μας αιτήθηκε έγκριση χρηματοδότησης για το χρονικό διάστημα των επόμενων 15 μηνών περιλαμβάνουν μετακίνηση εκπαιδευτικών για παρακολούθηση επιμορφωτικών σεμιναρίων από εκπαιδευτικούς οργανισμούς σε θέματα συναφή με τους στόχους του σχεδίου, επιτόπια παρακολούθηση διδασκαλίας σε σχολεία του εξωτερικού και μετακίνηση μαθητών σε σχολείο του εξωτερικού για την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων σε  συνεργασία με συνομήλικούς τους από άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Ο στόχος του προγράμματός μας είναι να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους εκπαιδευτικούς της σχολικής μας μονάδας για επαγγελματική ανάπτυξη και βελτίωση, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της σχολικής επίδοσης των μαθητών μας. 

Δημοσιεύθηκε στην erasmus+KA1, Αγγλικά, Ευρωπαϊκά προγράμματα, Σχολικό Έτος 2021-2022. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.