Βραβεία-Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα απο το Θέατρο

Στις 9 και 10 Απριλίου 2022 διεξήχθη διαδικτυακή εκδήλωση της ScienceView για την απονομή βραβείων για τις βιντεοσκοπημένες παραστάσεις των σχολείων που συμμετείχαν στη δράση “Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα απο το Θέατρο”.

To 19ο Δ.Σ. Σερρών απέσπασε τα εξής 3 βραβεία:

Ειδικό Βραβείο: Αξιοποίηση τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία

-Βραβείο: Μουσικής επένδυσης (μισό με το 14ο Δ.Σ. Βόλου)

-Βραβείο: Διάδοσης και προώθησης

Δείτε όλα τα βραβεία που δόθηκαν στο http://lstt.eu/apotelesmata-videoskopimenon/

Η βιντεοσκοπημένη θεατρική παράστασή μας είχε τίτλο “Ένα διαφορετικό…ανθρώπινο πιάνο” στο οποίο συμμετείχαν 17 μαθητές/τριες της ΣΤ1, 2 μαθήτριες της Ε1 και 2 μαθητές/τριες της Δ2 τάξης.

Το έργο αγκαλιάζει το ευαίσθητο θέμα της ανοχής στην διαφορετικότητα του άλλου και παράλληλα διδάσκει επιστήμη πληροφορικής και μουσικής μέσα από physical computing.
Η μαθητές Κορίνα και Δημήτρης, μετά από παρότρυνση της εκπαιδευτικού, παίρνουν απόφαση να πάρουν συνέντευξη από τους παππού τους για ένα μαγικό ψηφιακό πιάνο που είχε φτιάξει στο scratch παλιά. Αποφασίζουν να ψάξουν να βρουν το laptop όπου είναι αποθηκευμένο το ψηφιακό πιάνο αυτό. Προς έκπληξη τους, όταν το βρουν και το ανοίξουν, ανακαλύπτουν ότι τα πλήκτρα δεν αποδέχονται την διαφορετικότητα του άλλου και είναι μαλωμένα μεταξύ τους. Έτσι αποφασίζουν να βγάλουν τα πλήκτρα του πιάνου από την ψηφιακή στην πραγματική ζωή χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική πλακέτα makey makey, για να προσπαθήσουν να τους βοηθήσουν να τα βρουν μεταξύ τους….

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:
Γκουτουλούδη Μαρία, εκπαιδευτικός πληροφορικής
Ευστρατόπουλος Νικόλαος, εκπαιδευτικός εικαστικών
Καβακίδου Δόμνα, εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής
Παπάζογλου Αναστασία, εκπαιδευτικός μουσικής

Δείτε την βιντεοσκοπημένη θεατρική παράστασή μας

Δείτε την διαδικτυακή απονομή βραβείων:

Δείτε την συνέντευξη εκπροσώπων κατά την διαδικτυακή εκδήλωση:

Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, Μουσική, Πληροφορική, ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, Σχολικό Έτος 2021-2022, Τάξη Δ, Τάξη Ε, Τάξη ΣΤ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.