Detectives of European Cultures and Languages – Επίσκεψη προετοιμασίας

Αναζητώντας τις ρίζες των πολιτισμών και γλωσσών της Ευρώπης και τη σχέση τους με τις αρχαίες ελληνικές και λατινικές καταβολές, 40 μαθητές από ιδιωτικό σχολείο της Πολωνίας με την επωνυμία “Smart School” θα συνεργαστούν με μαθητές της ΣΤ τάξης από το 19ο Δημ. Σχ. Σερρών και με μαθητές από σχολείο στο Soverato της Καλαβρίας, για την υλοποίηση προγράμματος που έχει τίτλο “Detectives of European Cultures and Languages”. Η επικοινωνία των μαθητών θα γίνει αρχικά διαδικτυακά μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας eTwinning και θα ολοκληρωθεί με τη γνώση που θα αποκτηθεί μέσα από τις επισκέψεις και την άμεση γνωριμία με τους πολιτισμούς της αρχαιότητας.

Η χρηματοδότηση των μετακινήσεων για τους Πολωνούς μαθητές καλύπτεται από το European Social Fund στο πλαίσιο του Operational Programme Knowledge Education Development. Η μετακίνηση ομάδας μαθητών του σχολείου μας προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα διαπίστευσης Erasmus+KA1 2021-2027.

Στα πλαίσια της επικείμενης επίσκεψης στο σχολείο μας ομάδας μαθητών από το σχολείο της Πολωνίας στις αρχές του Απριλίου, μέλη της διοίκησης του σχολείου τους πραγματοποίησαν επίσκεψη προετοιμασίας στην πόλη μας από τις 2 μέχρι τις 4 Απριλίου. Συζήτησαν με εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου μας για τις λεπτομέρειες υλοποίησης του προγράμματος, περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Οι μαθητές του σχολείου μας υποδέχθηκαν θερμά  τις Πολωνές φιλοξενούμενες τραγουδώντας τα χελιδονίσματα, με την καθοδήγηση της δασκάλας της Μουσικής, κ. Αναστασίας Παπάζογλου, ενώ μαθητές της Α τάξης τους πρόσφεραν κατασκευές της χελιδόνας

Δημοσιεύθηκε στην erasmus+KA1, Αγγλικά, Σχολικό Έτος 2021-2022. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.