Detectives of European Cultures and Languages – Επίσκεψη Πολωνών μαθητών στο σχολείο μας

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να αλληλοεπιδράσουν με 19 Πολωνούς συνομήλικούς τους, παίρνοντας μέρος σε ποικίλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Οι επισκέπτες έμειναν στην πόλη μας μία εβδομάδα από στις 4 μέχρι τις 11 Απριλίου.

Ο βροχερός καιρός, τις ημέρες της υποδοχής και του αποχαιρετισμού των καλεσμένων μας, έδειξε άλλη μια φορά την ανάγκη ύπαρξης μιας αίθουσας εκδηλώσεων στο σχολείο μας, καθώς εμπόδισε την παρουσία περισσότερων μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων στις όμορφες αυτές στιγμές. Ωστόσο, η ζεστασιά των μαθητών και των συναδέλφων εκπαιδευτικών έκαναν την τελετή της υποδοχής να μείνει αξέχαστη, αφού, όπως είπαν Πολωνοί μαθητές, έμοιαζε με υποδοχή «προέδρου»!!!

Με το ρόλο των “Detectives of European Languages and Cultures”, αναζήτησαν λέξεις ευρωπαϊκών γλωσσών με ελληνική προέλευση, ενώ μέσα από θεατρικές, ψηφιακές και εικαστικές δραστηριότητες, εκδρομές και ξεναγήσεις, γνώρισαν στοιχεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, της ιστορίας μας αλλά και ομορφιές της ελληνικής φύσης.

Ευχαριστώ θερμά όλους αυτούς που στήριξαν και βοήθησαν να υλοποιηθεί και να εμπλουτιστεί, ο καθένας με τον τρόπο του, αυτή η πρωτόγνωρη για το σχολείο μας διαπολιτισμική εμπειρία, το διευθυντή του σχολείου κ. Γιώργο Ποργιόπουλο, τους μαθητές μας και τους γονείς τους, όλους τους συναδέλφους, και ιδιαίτερα τη μουσικό κ. Αναστασία Παπάζογλου, τη θεατρολόγο κ. Δόμνα Καβακίδου, τον εικαστικό κ. Νίκο Ευστρατόπουλο, την εκπ/κό του ολοημέρου και Πληροφορικής κ. Μαρία Γκουτουλούδη, τη δασκάλα κ. Μαρία Αναγνώστου, την εκπ\κό Γαλλικής Γλώσσας κ. Ματούλα Μακρυπούλια, το Σύλλογο Γονέων που βρίσκεται κοντά μας σε κάθε δράση, το Λύκειο Ελληνίδων για την ευγενική ξενάγηση στην ιματιοθήκη του από την Πρόεδρο κ. Στέλλα Ελευθεριάδου και τη διδασκαλία παραδοσιακών χορών στους Πολωνούς μαθητές, την κ. Κική Φαρμάκη για την προθυμία της να διδάξει χορούς σε Έλληνες και Πολωνούς μαθητές, το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και τον κ. Κώστα Μαρτίν, που με υπομονή έντυσε τους φιλοξενούμενους μαθητές με κουστούμια αρχαίου θεάτρου, τη φαρμακοποιό κ. Ζωή Γιαννελέρ για την διευκόλυνση της διενέργειας των Rapid test και τέλος, τον άνθρωπο του σχολείου μας, κ. Βασίλη Τσιρίκα, που με υπομονή και χαμόγελο μας εξυπηρέτησε όποτε τον χρειαστήκαμε!!!

Ο αποχαιρετισμός των παιδιών στην αυλή του σχολείου έκλεισε γράφοντας στον τοίχο μια φράση του Δημόκριτου στην Αγγλική γλώσσα.

“The home of a great soul is the world”

Το σπίτι μιας μεγάλης ψυχής είναι ο κόσμος

Δημοσιεύθηκε στην erasmus+KA1, Αγγλικά, Σχολικό Έτος 2021-2022. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.