Διάκριση ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+

Το 19ο Δ.Σ. Σερρών συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ 2020-2022  που αφορά «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229», με τίτλο ESCALES L’Europe pour s’ouvrir à la Citoyenneté et à l’Engagement par leSport (Η Ευρώπη σαν μέσο προσέγγισης της Πολιτειότητας και της Ενασχόλησης με τον Αθλητισμό).  Στο πρόγραμμα εμπλέκονται από την πλευρά μας οι μαθητές των τάξεων της  Στ δημοτικού που διδάσκονται την γαλλική γλώσσα, οι οποίοι συνεργάζονται με συνομήλικους τους από τη Γαλλία (τάξη CM2). Συγκεκριμένα το 19ο, δημοτικό σχολείο Σερρών συνεχίζει για δεύτερη σχολική χρονιά τη συνεργασία με το ÉCOLE HAIE VIGNÉ που βρίσκεται πόλη Caen στη Βόρεια Γαλλία (Νορμανδία).

Οι εκπαιδευτικοί γαλλικής γλώσσας που είναι υπεύθυνες για την πραγματοποίηση του προγράμματος, κα ΜακρυπούλιαΣταματούλα για το 19ο δημοτικό σχολείο Σερρών καθώς και Carole MIGACZ για το ÉCOLE HAIÉ VIGNÉ στην Caen κινητοποιούν και καθοδηγούν τους μαθητές τους σε συνεργατικές επικοινωνιακές δραστηριότητες που εντάσσονται στο πρόγραμμα με τίτλο «Partageons tous ensemble la passion des jeux–Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες». Σε διαγωνισμό που έγινε σε εθνικό επίπεδο για σχολεία στη Γαλλία, το συνεργαζόμενο σχολείο ÉCOLE HAIÉ VIGNÉ   διακρίθηκε ανάμεσα στους 3 φιναλιστ για δημοτικά σχολεία για το βραβείο Prix Hippocrène 2022 Éducation à l’Europe (εκπαίδευση στην Ευρώπη). Πρόκειται για έναν θεσμό που έχει στόχο την ανάδειξη ευρωπαϊκών προγραμμάτων που συμβάλουν στην προώθηση της συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των λαών της Ευρώπης.

Συγχαρητήρια στους Γάλλους και Έλληνες διαδικτυακούς συμμαθητές που συνεργάζονται και προβάλουν τα ιδεώδη του Ολυμπισμού και του αθλητισμού!

Ζήτω το Πνεύμα του Ολυμπισμού!

Ο αθλητισμός είναι το σχολείο της ζωής!

Δημοσιεύθηκε στην Erasmus+KA2, Ευρωπαϊκά προγράμματα, Νέα και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.