Orienteering στο Πάρκο Ομόνοιας

Στα πλαίσια του Σχολικού Αθλητισμού και μετά απο πρόταση της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κα. Κρυσταλίας Καραμανλάκη, στήθηκε παιχνίδι Αγωνιστικού Προσανατολισμού- Orienteering με πληροφορική απο τους μαθητές/τριες της ΣΤ1 Ρούλη Νικολέτα, Σοφία-Μαρία Καπετάνη και την εκπαιδευτικό πληροφορικής Γκουτουλούδη Μαρία την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 στο Πάρκο Ομόνοιας.

Ο Αγωνιστικός Προσανατολισμός είναι το άθλημα όπου οι αθλητές/τριες με τη βοήθεια του χάρτη πρέπει να βρουν συγκεκριμένο αριθμό σημείων ελέγχου με την προκαθορισμένη σειρά όπως αναγράφονται πάνω στον χάρτη (χαραγμένη διαδρομή).

Το άθλημα αυτό γυμνάζει τόσο το σώμα όσο και το μυαλό. Μερικά οφέλη του αθλήματος είναι οτι οι αθλητές/τριες:

  • αποκτούν περισσότερες γνώσεις γεωγραφίας, χαρτογραφίας και τοπογραφίας.
  • αναπτύσσουν την παρατηρητικότητα και την συγκέντρωση.
  • μαθαίνουν να παίρνουν σωστές αποφάσεις υπό πίεση, να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και να βελτιώνονται.
  • αναπτύσσουν την αυτοπεποίθηση τους, μαθαίνουν να δαμάζουν το αίσθημα του φόβου και του άγχους και να λειτουργούν με ψυχραιμία σε καταστάσεις πίεσης. Καλλιεργούν την δεξιότητα της ακρίβειας και όχι του περίπου, τη φαντασία τους και την κριτική τους σκέψη και πολλά άλλα.

Συνολικά παίξανε το άθλημα του Αγωνιστικού Προσανατολισμού 127 μαθητές/τριες τάξεων Γ, Δ, Ε και ΣΤ. Οι μαθητές/τριες των Δ και Γ τάξεων παίξανε σε ομάδες των 2 ατόμων.

Νικητές/τριες είναι αυτοί που τερμάτισαν στον γρηγορότερο χρόνο και έχουν βρει τα σημεία ελέγχου με τη σωστή σειρά. Στο μάθημα πληροφορικής οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν στο google map για να κατανοήσουν το χάρτη της περιοχής καλύτερα και μελέτησαν το excel στο οποίο καταχωρούνταν οι χρόνοι εκκίνησης και τερματισμού και απο το οποίο βγήκαν τα αποτελέσματα του Orienteering. Συνολικά υπήρξαν 6 νικητές/τριες.

Στις 7 Οκτωβρίου έγινε η βράβευση των νικητών/τριών απο τον Διευθυντή του σχολείου. Τους νικητές/τριες ανακοίνωσαν η οργανωτική επιτροπή του Orienteering.

Δημοσιεύθηκε στην World Orienteering Day, ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, Πληροφορική, ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, Σχολικό Έτος 2022-2023, Τάξη Γ, Τάξη Δ, Τάξη Ε, Τάξη ΣΤ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.