1ο Βραβείο Πρωτότυπης Ιδέας-Κατασκευής –8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, η 10μελής ομάδα Physical Computing με επωνυμία RoboFarmKids του 19ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών με την εκπαιδευτικό πληροφορικής Γκουτουλούδη Μαρία, πήρε μέρος στο Εκθεσιακό Μέρος του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής στο χώρο του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και πήρε το 1ο Βραβείο Πρωτότυπης Ιδέας-Κατασκευής.

Εκθεσιακό Μέρος του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής. Κριτές/Μέλη της επιστημονικής επιτροπής πήραν συνέντευξη τους μαθητές/τριες για την εργασία τους. Επισκέπτες του Φεστιβάλ είχαν την δυνατότητα να δουν απο κοντά το “Έξυπνο Αγρόκτημα”.
Η βράβευση της ομάδας RoboFarmKids στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής και στο σχολείο απο τον Δ/ντή κ. Ποργιόπουλο Γεώργιο και μελών του Συλλόγου Γονέων.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής διοργανώθηκε, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (αρ. πρωτ. Φ16/134296/Δ2/31-10-2022), από το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ) και το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Α.Π.Θ.

Το θέμα που αναπτύχθηκε απο την RoboFarmKids ομάδα physical computing του σχολείου μας και την εκπαιδευτικό πληροφορικής Γκουτουλούδη Μαρία ήταν το “Έξυπνο Αγρόκτημα“. Με προγραμματισμό στο makecode.microbit.org και χρήση microbit και αισθητήρων υγρασίας χώματος, θερμοκρασίας/υγρασίας, στάθμης νερού, θερμοκρασίας νερού, OLED οθόνη και άλλα, προσομοίωσαν τις λειτουργίες ενός έξυπνου αγροκτήματος.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εργασίας μας μπορείτε να διαβάσετε στο 7ο τεύχος της σχολικής μαθητική εφημερίδα “Τα Μαγικά Μολύβια του 19ου Δ.Σ. Σερρών”, στο άρθρο των ίδιων των μαθητών/τριών στη σελ. 13 και σελ 12

Αξιέπαινο να σημειωθεί επίσης οτι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του εκθεσιακού μέρους του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής, ο οργανισμός Kids Saves Lives παρουσίασε βιωματικό εργαστήριο επίδειξης πρώτων βοηθειών με χρήση εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality) και διεξήγαγε διαγωνισμό στον οποίο μαθήτρια-μέλος της ομάδας μας βγήκε 1η και κέρδισε υποτροφία BLS.

Δημοσιεύθηκε στην Πληροφορική, ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, Σχολικό Έτος 2022-2023. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.