Μικρός Πρίγκιπας

Ο Μικρός Πρίγκιπας

   Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκτός των τειχών εξόρμηση για το σχολείο μας. Οι τάξεις Α΄, Β΄ και Ε΄ ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη». Το «Θέατρο Κούκλας Redicolo», δηλαδή η Δέσποινα Καλπενίδου, ο Γιάννης Μόμτσιος και οι συνεργάτες τους, μετά από σχεδόν 3 χρόνια έρευνας και δημιουργίας, παρουσίασαν στη σκηνή την ολοκαίνουργια παραγωγή τους πάνω στο αριστούργημα του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ.

   Ήταν μια εξαιρετική παράσταση, μια παράσταση για όλες τις ηλικίες, με μεγάλες κούκλες, ανθρώπους, φιγούρες και μαριονέτες, που συνδύασε τη μαγεία του κουκλοθεάτρου με την ορχηστρική αφηγηματική μουσική. Ένα παιχνίδι θεάτρου που μας ενθάρρυνε να έρθουμε σε επαφή με το παιδί μέσα μας, το παιδί που έχει ακόμη την ικανότητα να ονειρεύεται. Στήθηκε για τα παιδιά ένα ολόκληρο παραμυθένιο και ονειρικό πλανητικό σύμπαν, με συνεχείς εκπλήξεις, συγκίνηση, νοσταλγία και γέλιο, αφού μόνο τα παιδιά μπορούν να καταλάβουν όσα οι μεγάλοι έχουν πια ξεχάσει. Η θεατρική σκηνή γέμισε αστέρια και προσκάλεσε τα παιδιά να κοιτάζουν πάντα ψηλά και να ακολουθούν τα όνειρά τους. Εξάλλου, ο «Μικρός Πρίγκιπας» είναι το μέρος του εαυτού μας που γνωρίζει τι είναι σημαντικό για μας και μάς προσκαλεί να το εμπιστευτούμε και να το ακολουθήσουμε…

   Πάρτε μια μικρή γεύση από αυτή την ευφυέστατη, συγκινητική, μοναδική δημιουργία :

Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, Νέα, ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ, Σχολικό Έτος 2022-2023, Τάξη Α, Τάξη Β, Τάξη Ε και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.