Κάνε μια ευχή

Εν όψει των Χριστουγέννων ως ημερών έμπρακτης αγάπης, το σχολείο μας συνέχισε την παράδοση που ξεκίνησε προ τριετίας και ενίσχυσε οικονομικά το «Κάνε μια ευχή Ελλάδος» μέσω της δράσης το «Αστέρι της ευχής». Έναντι του ποσού των 2,00 € ανά αστέρι, συνεισφέραμε ουσιαστικά στην εκπλήρωση ευχών παιδιών που νοσούν και παράλληλα λάβαμε ως αναμνηστικό το «Αστέρι της Ευχής».

   Στη κινητοποίηση συμμετείχαν οι τάξεις Α΄, Β΄, Γ1, Δ1. Συγκεντρώθηκε το ποσό των 370,00 € που αντιστοιχούσε σε 185 «Αστέρια της ευχής». Ένα θερμό «ευχαριστώ» στις δασκάλες, στα παιδιά και στις οικογένειές τους που θα δώσουν τη χαρά στον 16χρονο νοσούντα Θανάση να πάει σε τελικό του Champions League. 

   Λίγα λόγια για τον οργανισμό :

   Το «Make A Wish» εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια.  Ιδρύθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα το 1980 και είναι ο κορυφαίος Οργανισμός εκπλήρωσης ευχών στον κόσμο που απευθύνεται σε παιδιά

   Με παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες και περισσότερους από 32.000 εθελοντές, έχουν εκπληρωθεί περισσότερες από 520.000 ευχές παγκοσμίως, ενώ κάθε 16 λεπτά εκπληρώνεται μία ευχή παιδιού σε κάποιο σημείο του πλανήτη.

   Στην Ελλάδα, ενωμένοι όλοι μαζί, γενναιόδωροι χορηγοί, υποστηρικτές, οι εργαζόμενοι και οι 400 εθελοντές σε όλη τη χώρα, εκπληρώνουν κατά μέσο όρο μια ευχή κάθε 38 ώρες. Από το 1996, που ιδρύθηκε, το «Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος» έχουν εκπληρωθεί περισσότερες από 3.000 ευχές.

Δεν είναι απλά μια ευχή. Είναι πολλά παραπάνω.
Είναι φως στο σκοτάδι. Είναι δύναμη. Είναι ελπίδα. Είναι ζωή.
Ας δώσουμε όλοι μαζί δύναμη στην ευχή.

Γιατί είναι ο λόγος να πιστέψει ένα παιδί ότι όλα μπορούν να συμβούν.
Ακόμα και το πιο σπουδαίο.
Να γίνει καλά!

Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, Νέα, ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ, Σχολικό Έτος 2022-2023, Τάξη Α, Τάξη Β, Τάξη Γ, Τάξη Δ, Χωρίς κατηγορία και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.