La danse des saisons- Χορός των εποχών

Οι μαθητές της Στ τάξης (2022-2023) τμήμα γαλλικών με τη βοήθεια της καθηγήτριας γαλλικών Μακρυπούλια Σταματούλα δημιούργησαν στο μάθημα των γαλλικών ποιήματα για τις τέσσερις εποχές με σκοπό την εκμάθηση της ξένης γλώσσας μέσω τέχνης.

Αφού παρατήρησαν γνωστούς πίνακες ζωγραφικής (Les Coquelicots, Παπαρούνες του Claude Monet, Paysage d’automne – Φθινοπωρινό τοπίο του Vincent Van Gogh, La Charette, Route sous la neige à Honfleur, Κάρο σε δρόμο με χιόνι στο Honfleur του Claude Monet και Jour d’été, Καλοκαιρινή μέρα της Berthe Morisot) και άκουσαν την μουσική σύνθεση Τέσσερις εποχές του Antonio Vivaldi εμπνεύστηκαν ποιήματα με θέμα τις Τέσσερις εποχές ακολουθώντας τεχνικές δημιουργικής γραφής.

Οι δημιουργίες τους παρουσιάστηκαν με τον τίτλο La danse des saisons – Χορός των εποχών στις 16 Μαϊου 2023 στο θέατρο Αστέρια (ΔΗΠΕΘΕ Σερρών) στην εκδήλωση Μαθητόκοσμος που διοργανώνει ο Σύλλογος εκπαιδευτικών α/θμιας Σερρών, Εμμανουήλ Παπάς.

Μπορείτε να διαβάσετε τα ποιήματα των μαθητών και να δείτε τις ζωγραφιές που αποδίδουν το νόημα του κάθε ποιήματος. Το ποίημα για την άνοιξη έχει διακριθεί στον εθνικό διαγωνισμό haiku 2023 για το επίπεδο Α1.

Στο σεμινάριο Σεπτεμβρίου 2023 του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας πτυχιούχων πανεπιστημίου (APLF fu) με τίτλο La classe inclusive – Η τάξη της συμπερίληψης παρουσιάστηκαν οι εργασίες των μαθητών ως διδακτική πρόταση σε εισήγηση με τίτλο “Καλλιεργούμε την διαφορετικότητα και τη δημιουργικότητα στην τάξη των γαλλικών”.

Ποίημα για την άνοιξη
Ποίημα για την άνοιξη
Ποίημα για το φθινόπωρο
Ποίημα για τον χειμώνα
Ποίημα για το καλοκαίρι
Δημοσιεύθηκε στην Γαλλικά, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, Σχολικό Έτος 2022-2023, Τάξη ΣΤ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.