Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Σώματος

   Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε1΄ επισκέφθηκαν το  «Μουσείο Σώματος» στον «Πολυχώρο Nouvelle», στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.  

   Το «Μουσείο Σώματος» αποτέλεσε μία μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά να περιηγηθούν στο εσωτερικό ενός ενήλικου ανθρώπινου σώματος και να δουν από κοντά όλα τα ανθρώπινα όργανα, σε πλήρη λειτουργία. Με τη συνοδεία εξειδικευμένου ξεναγού, το πρωτότυπο ταξίδι ξεκίνησε από το στόμα του τεραστίων διαστάσεων σώματος -μήκους πενήντα μέτρων και ύψους έξι μέτρων- και ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση για τις συνθήκες που θα πρέπει να διαμορφώσουμε προκειμένου να παραμείνουμε υγιείς.

   Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν κάθε εσωτερική πτυχή του ανθρωπίνου σώματος, να ακούσουν τους χτύπους της καρδιάς, να αφουγκραστούν το ρυθμό της αναπνοής και να δουν πώς ένα μωρό ετοιμάζεται να έρθει στον κόσμο. Το ανθρώπινο σώμα είναι μία μοναδική, πολυσύνθετη κατασκευή-θαύμα που καθημερινά, μέσα από εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις των συστημάτων του, μας επιτρέπει να μιλάμε, να κινούμαστε, να αντιλαμβανόμαστε, να σκεπτόμαστε, να θυμόμαστε, να αγαπάμε, να πονάμε, να ΖΟΥΜΕ!

   Στο διαδραστικό μέρος του προγράμματος στην αίθουσα οπτικοακουστικού υλικού οι μαθητές παρακολούθησαν  εκπαιδευτική ταινία με θέμα την επιβάρυνση της ανθρώπινης υγείας από τον εθισμό του καπνίσματος. Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, μιας και ο ήλιος έλαμπε στον χειμωνιάτικο ουρανό, να παίξουν στο αθλητικό κέντρο του Πολυχώρου.

Δημοσιεύθηκε στην Νέα, Σχολικό έτος 2023-24, Τάξη Ε. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.