Μάθηση μέσω τέχνης και Παιγνιώδης μάθηση: Μενού για εξωγήινους

Με τον πίνακα ζωγραφικής Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας του Έλληνα ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου, οι μαθητές της Στ τάξης που μαθαίνουν γαλλικά ως β ξένη γλώσσα παρουσίασαν στους Ρουμάνους μαθητές που μαθαίνουν επίσης γαλλικά τα σαρακοστιανά εδέσματα. Με την τεχνική collage Ελλήνες και Ρουμάνοι μαθητές συνεργάστηκαν και δημιούργησαν τον δικό τους πίνακα ζωγραφικής αναπαριστώντας τον πίνακα του Σπύρου Βασιλείου. Επίσης δημιούργησαν μαζί αφίσες με την καλή διατροφή (alimentation saine et équilibrée) και την διατροφή που πρέπει να αποφεύγουμε (malbouffe) παρουσιάζοντας στα προφορικά γαλλικές φράσεις για το τι τρώμε και πίνουμε και έχουμε καλή ανάπτυξη και αντίθετα τι δεν τρώμε και δεν πίνουμε για να μην έχουμε προβλήματα υγείας. Με αυτόν τον τρόπο αξιοποιήθηκε η ενότητα 2 του βιβλίου Ulysse à Paris 2, Éditions Le Livre Ouvert.

Η εκμάθηση γαλλικών λέξεων σχετικές με την διατροφή έγινε με ευχάριστο τρόπο καθώς οι μαθητές της Ε τάξης που μαθαίνουν γαλλικά ως β ξένη γλώσσα χρησιμοποιήσαν την φαντασία τους για να παρουσιάσουν ιδιαίτερα μενού τα οποία προτιμούν οι εξωγήινοι. Πρώτα έμαθαν σχετικό λεξιλόγιο και γραμματική από την ενότητα 4 της μεθόδου Ulysse à Paris 1, Le Livre Ouvert και στην συνέχεια χρησιμοποιήσαν αυτές τις γνώσεις με δημιουργικό τρόπο.

Πρόκειται για δραστηριότητες μάθησης μέσω τέχνης και παιγνιώδους μάθησης οι οποίες υλοποιήθηκαν κατά την επιτόπια παρακολούθηση – job shadowing στην οποία συμμετείχε η Ρουμάνα καθήγητρια γαλλικών με τους μαθητές της από το σχολείο Acreditare Erasmus+ Școala Gimnazială “George Coșbuc”, Iași Scoala Gimnaziala “G. Cosbuc” Iasi τους οποίους υποδεχθήκαμε στο σχολείο μας στις 26 Μαρτίου 2024. Αφού οι Έλληνες μαθητές παρουσίασαν τα “γευστικά” μενού που επιλέγουν οι εξωγήινοι προσκάλεσαν τους Ρουμάνες μαθητές να προτείνουν εξίσυ “πεντανόστιμα” μενού.

Στην παρουσίαση που ακολουθεί μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε τις προτάσεις των σεφ των εξωγήινων!!!! Η πληρωμή για το κάθε γεύμα δίνεται σε φεγγαρόπετρες!!!!

Καλή Όρεξη!!!! Bon Appétit!!!!

Το παρόν άρθρο αποτελεί συνέχεια του άρθρου μάθηση μέσω τέχνης και παιγνιώδης μάθηση στα γαλλικά

Δημοσιεύθηκε στην erasmus+KA1, Γαλλικά, Ευρωπαϊκά προγράμματα, Νέα, Σχολικό έτος 2023-24, Τάξη Ε, Τάξη ΣΤ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.