Μικρός Πρίγκιπας

🫅 Οι μαθητές της Ε και Στ τάξης του 19ου Δ.Σ Σερρών οι οποίοι μαθαίνουν γαλλικά συμμετείχαν στο επετειακό αφιέρωμα με τίτλο “Ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα” το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής φιλίας Σέρρες – Fosses 🇬🇷🇫🇷 με αφορμή τα 80 χρόνια που συμπληρώθηκαν από την πρώτη δημοσίευση του βιβλίου “Μικρός Πρίγκιπας” “Le Petit Prince” του Γάλλου συγγραφέα, Antoine de Saint-Exypéry. Η εκδήλωση έγινε στις 20 Απριλίου 2024, στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης , 5.30 – 8 μμ.

🦊Πρόκειται για ένα βιβλίο που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες με μηνύματα για την αγάπη, την φιλία, την ειρήνη .

🌹Μπράβο στους μαθητές για την συμμετοχή τους σε αυτή την εκδήλωση και την παρουσίαση των εργασιών τους. (θεατρικό, ποίημα, εικαστικές δημιουργίες)

⭐️Εύχομαι να ακολουθούν το φως του αστεριού τους όπως ο Μικρός Πρίγκιπας!

🌹 Ευχαριστώ τους γονείς των μαθητών μου που είναι πάντα κοντά μας και στηρίζουν τις δημιουργικές μας δράσεις α λα γαλλικά!!!!

🫅Ευχαριστώ το στούντιο φωτογραφίας Χριστίνα Παπαφράγκου (Δ. Φλωριά 8 , Σέρρες) για τις υπέροχες φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν την εκδήλωση.

🎂Ευχαριστώ το ζαχαροπλαστείο Ήδιστον (Μεγ. Αλεξάνδρου18, Σέρρες) για την υπέροχη τούρτα mille-feuilles που μας προσέφερε για τις ανάγκες του θεατρικού το οποίο ξεκινά με μία γιορτή γενεθελίων προς τιμήν του πιλότου.

🫅 Συγκεκριμένα οι μαθητές της Ε τάξης του 19ου Δ.Σ. παρουσίασαν θεατρικό έργο εμπνευσμένο από το βιβλίο “Μικρός Πρίγκιπας” “Le Petit Prince” σε διασκευή Αδάμη, εκδόσεις εν Πλω Ευχαριστούμε την θεατρολόγο Σπυριδούλα Ματσικοπούλου που μας βοήθησε με τις σκηνοθετικές οδηγίες του κειμένου και τον γυμναστή Γιώργο Ευαγγέλου που μας βοήθησε με την χορογραφία.

🫅 Οι μαθητές της Στ τάξης παρουσίασαν ποίημα ακροστιχίδα για τον Μικρό Πρίγκιπα που δημιούργησαν στο μάθημα της ευέλικτης ζώνης την καθοδήγηση της καθηγήτριας γαλλικών, Μακρυπούλια Ματούλα και κέρδισαν βραβείο σε διαγωνισμό δημιουργικής γραφής όταν ήταν στην Α Δημοτικού. Η ακροστιχίδα παρουσιάζεται ως calligramme, σχηματοποιημένο ποίημα.

🌹Ας είναι ο μήνας Μάιος γεμάτος γλυκές στιγμές , πολλά χαμόγελα και όμορφα αρώματα λουλουδιών όπως τα τριαντάφυλλα του Μικρού Πρίγκιπα!!!

Στην παρακάτω ιστοσελίδα μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα και συνεντεύξεις της εκδήλωσης από το κανάλι Επιλογές.

https://www.youtube.com/watch?v=0MxNMJpyNts

Δημοσιεύθηκε στην Γαλλικά, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, Νέα, Σχολικό έτος 2023-24, Τάξη Ε, Τάξη ΣΤ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.