Racketlon – Γνωριμία με τα αθλήματα ρακέτας

Στις 6 Μαϊου 2022 στο κέντρο της Πόλης των Σερρών διεξήχθη το Πρωτάθλημα Racketlon Μπαλάκι – Ρακέτα – Φτερό με μεγάλη επιτυχία!

Οι μαθητές/τριες των E και ΣΤ τάξεων του 19ου Δ.Σ. Σερρών όπως και μαθητές/τριες των Δημοτικών Σχολείων Πειραματικό Σχολείο Σερρών, 4ο Δ. Σ. Σερρών, 6ο Δ.Σ. Σερρών 21ο Δ.Σ. Σερρών διδάχθηκαν στοιχεία τεχνικής και παιγνιώδης μορφές των αθλημάτων ρακέτας όπως η επιτραπέζια αντισφαίριση (ping pong), η  αντιπτέριση ( Badminton ) και η αντισφαίριση (Tennis). Επιπλέον στο Racketlon πήραν μέρος και 25 Γάλλοι μαθητές/τριες που επισκέφτηκαν το 19ο Δ.Σ. Σερρών στα πλαίσια Erasmus+.

Κατα τη διάρκεια διεξαγωγής του Racketlon ακούστηκαν μαγνητοσκοπημένα μηνύματα από σημαντικούς αθλητές εκπροσώπους των αθλημάτων της ρακέτας, τον  Στέφανο Τσιτσιπά (τένις), τον Παναγιώτη Γκιώνη (επιτραπέζια αντισφαίριση) και από την Ματίνα Σωτηρίου (μπάντμιντον).

Δείτε το μήνυμα του Στέφανου Τσιτσιπά:

Δείτε συνεντεύξεις απο τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του 19ου Δ.Σ. Σερρών για το Racketlon, κ. Καντζόγλου Αλέξανδρο, απο μαθητές/τριες του 19ου Δ.Σ. Σερρών και υπεύθυνης εκπαιδευτικού για το πρόγραμμα Erasmus+, κα. Ματούλα Μακρυπούλια, με ιδιωτικό σχολείο της Γαλλίας στο βίντεο που ακολουθεί:

Γενικότερα διαβάστε τι γράψανε τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης:

Δημοσιεύθηκε στην Αθλητικές, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, Σχολικό Έτος 2021-2022, Τάξη Ε, Τάξη ΣΤ, Φυσική Αγωγή. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.