2η Γαλλο-ελληνική Ολυμπιακή Εβδομάδα

Με αφορμή τη 2η Γαλλο-ελληνική Ολυμπιακή Εβδομάδα που διοργάνωσε η Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία οι μαθητές της Στ τάξης (γαλλικά) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ERASMUS + με την ομάδα ESCALES είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν διαδικτυακά αθλητές που έχουν διακριθεί σε αθλήματα Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, να συνομιλήσουν μαζί τους στα ελληνικά με παράλληλη μετάφραση στα γαλλικά καθώς γαλλικά σχολεία του εξωτερικού συμμετείχαν επίσης στην διαδικτυακή συνάντηση.

Συγκεκριμένα στις 4 Φεβρουαρίου 2022 συναντήσαμε την Αιμιλία Τσούλφα , πρωταθλήτρια στην ιστιοπλοΐα. Μας έδειξε το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Οι μαθητές της Στ τάξης έθεσαν την παρακάτω ερώτηση: ” Έχετε συμμετάσχει στον Αγώνα ιστιοπλοϊας στις Κυκλάδες”; και μας απάντησε πως δεν έχει πάρει μέρος αλλά θα ήθελε να συμμετέχει σε αυτή την αθλητική διοργάνωση στο μέλλον.

Στη συνέχεια οι μαθητές δημιούργησαν ένα συννεφόλεξο στα γαλλικά που αποτελεί την περίληψη της διαδικτυακής συνέντευξης. Το συννεφόλεξο αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Στις 17 Μαϊου 2022 συναντήσαμε τον Στέφανο Ντούσκο, ο οποίος κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021 που έγιναν στο Τόκυο.

Στην ερώτηση που έθεσαν οι μαθητές: ” Τι θα αλλάζατε στη ζωή σας για να έχετε μία ζωή χωρίς στερήσεις;” απάντησε ότι πρέπει να προπονείται καθημερινά πολλές ώρες με αποτέλεσμα να του λείπουν η οικογένειά του και οι φίλοι του , αλλά όταν βρίσκεται μαζί τους περνά όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα του πρόσωπα γιατί δεν μπορεί να τους βλέπει συχνά.

Οι μαθητές έλαβαν δίπλωμα για τη συμμετοχή τους στην 2η Γαλλο-ελληνική Ολυμπιακή εβδομάδα με μήνυμα την προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη.

Με τους μαθητές της Ε τάξης στο μάθημα εργαστήρια δεξιοτήτων και στην ενότητα που αφορά την εκπαιδευτική καινοτομία δημιουργήσαμε ψηφιακή ιστορία με την γλώσσα εκπαιδευτικού προγραμματισμού scratch.

Πρόκειται για ένα σενάριο που έχει ως στόχο να περάσει το παιδαγωγικό μήνυμα πως όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και να κάνουν φίλους μέσα από τον αθλητισμό.

Μπορείτε να δείτε το σενάριο του έργου στην ιστοσελίδα

https://scratch.mit.edu/projects/644611711

Η δραστηριότητα του ψηφιακού σεναρίου έγινε στα ελληνικά αλλά αναρτήθηκε στην πλατφόρμα συνεργασίας Twinspace στα γαλλικά για τους Γάλλους εταίρους μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ERASMUS+ καθώς το πρόγραμμα αφορά τις ιδέες του Ολυμπισμού και του ευ αγωνίζεσθαι.

Δημοσιεύθηκε στην Erasmus+KA2, Γαλλικά, Ευρωπαϊκά προγράμματα, Νέα, Προγράμματα eTwinning, Σχολικό Έτος 2021-2022, Τάξη ΣΤ και χαρακτηρίσθηκε , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.