Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε εκπαιδευτικά σεμινάρια στο εξωτερικό στα πλαίσια Erasmus+KA1

Στα πλαίσια του εγκεκριμένου διαπιστευμένου προγράμματος Erasmus+KA1- ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, με κωδικό αριθμό 2021-1-EL01-KA121-SCH-000019741, εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συμμετείχαν σε δραστηριότητα κινητικότητας προσωπικού για την παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο εξωτερικό.

Πραγματοποιήθηκαν δύο ροές μετακινήσεων. Συγκεκριμένα, τέσσερις εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν σεμινάρια από τον οργανισμό European Teacher Academy στη Φλωρεντία της Ιταλίας από 8 μέχρι 13 Αυγούστου 2022. Ο διευθυντής του σχολείου, Γεώργιος Ποργιόπουλος, επιμορφώθηκε σε θέματα σχετικά με τη διαχείριση συγκρούσεων, τη συναισθηματική νοημοσύνη και την αποφυγή του εκφοβισμού (“Conflict Management, Emotional Intelligence, Bullying Prevention”) , η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας, Άννα Βελίκη, σχετικά με δημιουργικές στρατηγικές στη διδασκαλία της ξένης γλώσσας ( “Creative strategies for language teachers – Make it easy – Make it clear”),  ενώ η δασκάλα Μαρία Αναγνώστου και ο εκπαιδευτικός Εικαστικών, Νίκος Ευστρατόπουλος, παρακολούθησαν εντατικά μαθήματα για τη βελτίωση των  επικοινωνιακών δεξιοτήτων στην Αγγλική Γλώσσα και τη γνωριμία με τον τοπικό πολιτισμό  (“Intensive English Language and Culture”). Η εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Μαρία Γκουτουλούδη, παρακολούθησε σεμινάρια με θέμα τη μάθηση μέσω παιχνιδιού  (“Game-based learning and Gamification”) στην Πράγα, από 22 μέχρι 26 Αυγούστου 2022, από τον οργανισμό ICT International.

Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση των διδακτικών και παιδαγωγικών μεθόδων, η βελτίωση της δεξιότητας επικοινωνίας στην ξένη γλώσσα, η διαπολιτισμική προσέγγιση και γνωριμία με άλλα εκπαιδευτικά συστήματα μέσα από την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή απόψεων με εκπαιδευτικούς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και η προώθηση της συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς και πριν την έναρξη των μαθημάτων, την Πέμπτη και Παρασκευή, 8 και 9 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του εργαστηρίου Πληροφορικής, ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα την παρουσίαση των δραστηριοτήτων κινητικότητας από τους συμμετέχοντες προς τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Δημοσιεύθηκε στην erasmus+KA1, Νέα, Σχολικό Έτος 2022-2023, Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.