Εκπαιδευτική εκδρομή στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Στα πλαίσια του μαθήματος πληροφορικής και του physical computing (microbit), στις 5 Απριλίου 2023 ημέρα Τετάρτη και σε ώρες σχολείου, έγινε εκπαιδευτική επίσκεψη των τμημάτων ΣΤ1, ΣΤ2 και της ομάδας Physical Computing του σχολείου μας με την εκπαιδευτικό πληροφορικής (Γκουτουλούδη Μ.) τους δασκάλους των τμημάτων Στ1 και ΣΤ2 (Καλενδέρη Χ και Γλούφτσιο Θ.)και τον διευθυντή του σχολείου μας (Ποργιόπουλο Γ.), στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (πρώην ΤΕΙ Σερρών) και έπειτα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. 

Στο ΔΙ.ΠΑ.Ε επισκεφτήκαμε  χώρους του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών και πιο συγκεκριμένα του τμ. Ρομποτικής όπου μας μίλησε ο κ. Καλόμοιρος, Διευθυντής του Προγράμματος του Π.Μ.Σ. Ρομποτικής. Επισκεφτήκαμε τους χώρους  του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, όπου μας μίλησε ο κ. Σαγρής, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, για τις καινοτόμες ηλεκτρονικές μηχανές που αναπτύσσουν με ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών. Τέλος, επισκεφτήκαμε τον όμορφο χώρο της βιβλιοθήκης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. όπου η κ. Αγνή Σιούλα μας ξενάγησε στη βιβλιοθήκη και μας μίλησε για την σπάνια συλλογή βιβλίων που περιλαμβάνει πάνω από 200 παλιά και δυσεύρετα συγγράμματα και εκδόσεις του Α’ μισού του 20ου αιώνα.

Στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, ο κ. Πούλιος Στέργιος μας ξενάγησε στους χώρους-πίστα του αυτοκινητοδρομίου και έπειτα στο press room μας μίλησε για τις δράσεις που γίνονται στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών και απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών/τριών.

Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, Πληροφορική, Σχολικό Έτος 2022-2023. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.