Ο εαρτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο σχολείο μας

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στον αύλειο χώρο του σχολείου μας.

Οι μαθητές των Δ1 και ΣΤ2 τάξεων συγκίνησαν μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς παρουσιάζοντάς, οι πρώτοι, τα πορτρέτα ηρωικών ανδρών και γυναικών της επανάστασης και, οι δεύτεροι, θεατρικό δρώμενο με ηρωικές σκηνές της εποχής. Με τον καθαρό τους λόγο, τις φορεσιές τους αλλά και απαράμιλλη δραματικότητα, μας μετέφεραν πληροφορίες και πλούσια συναισθήματα, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών της Δ1 τάξης, Κατερίνας Θεοδωρίδου, της ΣΤ2 τάξης, Θωμά Γλούφτσιου και της θεατρολόγου μας, Σπυριδούλας Ματσικοπούλου.

Στο τέλος, οι μαθητές της ΣΤ1 τάξης χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας με την καθοδήγηση του δασκάλου τους Χριστόδουλου Καλενδέρη.

Όλη η γιορτή πλαισιώθηκε από τραγούδια που είπαν οι μαθήτριες της Δ2 τάξης και εμβόλιμη μουσική στο πιάνο από τη μουσικό μας Φωτεινή Δήμου.

Μετά τη γιορτή η σημαιοφόρος και οι παραστάτες συμμετείχαν σε κατάθεση στεφάνου.

Το σχολείο μας συμμετείχε στην παρέλαση της ημέρας, με καινούριες στολές που αγόρασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων για όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες. Εκτός από τη χαρά των μαθητών, η ομοιόμορφη ενδυμασία έδωσε μια άρτια αισθητικά εικόνα στο τμήμα της παρέλασης.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που βρίσκεται αρωγός στις δραστηριότητες της μαθητικής ζωής του σχολείου μας και ιδιαίτερα την κ. Σοφία Τσιρίκα που με θαυμαστή υπομονή ασχολήθηκε με την προμήθεια των στολών για την παρέλαση.

Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, Νέα, Σχολικό Έτος 2022-2023, Τάξη Δ, Τάξη ΣΤ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.