Χριστούγεννα στην Ευρώπη

Την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2023,  ο διευθυντής του 19ου Δ.Σ. Σερρών, Αθανασίου Νίκος η καθηγήτρια αγγλικών Βελίκη Άννα και η καθηγήτρια γαλλικών Μακρυπούλια Ματούλα υποδέχθηκαν 8 εθελοντές από ευρωπαϊκές χώρες ως «πρέσβεις των χωρών τους στην πόλη μας» οι οποίοι βρίσκονται στις Σέρρες στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus – Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (ESC, European Solidarity Corps) και συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τίτλο «Mediart». Υλοποιείται από τον Όμιλο UNESCO Σερρών και τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση PRAXIS (Πράξις) και στόχος αυτών των προγραμμάτων – δράσεων είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών και νέων για θέματα που αφορούν τη νεολαία και που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα από τη «Στρατηγική για τη νεολαία και τους European Youth Goals». Σκοπός του προγράμματος «Mediart» είναι η ενσωμάτωση των νέων στην κοινωνία, η παρότρυνσή τους ώστε να είναι ενεργά μέλη σε αυτή, η δημιουργία αντίκτυπου σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο μέσω ποικίλων δράσεων και θεματικών. Μία από αυτές είναι η συμμετοχή από κοινού με τις τοπικές σχολικές μονάδες.

Οι μαθητές της Στ1 και Στ2 τάξης συμμετείχαν σε διαπολιτισμικές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες αναδείχθηκε η χρήση των ξένων γλωσσών για αυθεντικό επικοινωνιακό σκοπό καθώς συνομίλησαν σε αγγλικά και γαλλικά, καθώς και η ενίσχυση της διαπολιτισμικής συνείδησης μέσα από παρουσίαση, συζήτηση και παιχνίδια για τις δράσεις με τίτλο “Τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη” με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις που γίνονται σε διάφορες χώρες . Οι εθελοντές παρουσίασαν με μορφή παιχνιδιού ήθη, έθιμα, τραγούδια, εδέσματα που ετοιμάζονται για να γίνει ο εορτασμός των Χριστουγέννων σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Οι Έλληνες μαθητές τραγούδησαν στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα γαλλικά τα κάλαντα Τρίγωνα Κάλαντα, Jingle Bells, Vive le vent και δημιούργησαν χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές σε διάφορες γλώσσες για υγεία, χαρά και αγάπη!

Ευχαριστούμε πολύ τους νέους εθελοντές από το PRAXIS και τις υπεύθυνες του PRAXIS Σερρών Άννα Αλευρά και Γεωργία Τσιαούση.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για νέα δημιουργική συνάντηση με άρωμα Ευρώπης!

Δημοσιεύθηκε στην Αγγλικά, Γαλλικά, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, Νέα, Σχολικό έτος 2023-24, Τάξη ΣΤ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.