HAPPY HALLOWEEN

Αξιοποιήθηκε παλιός πίνακας τάξης που μετατράπηκε σε μαυροπίνακα.

Μαθητές της Δ2 τάξης, διακόσμησαν μαυροπίνακα που τοποθετήθηκε σε διάδρομο έξω από την αίθουσά τους, με αφορμή την αναφορά στο έθιμο Halloween, στο μάθημα των Αγγλικών. Mε ενθουσιασμό και μεράκι, ζωγράφιζαν σκίτσα που παραπέμπουν στον εορτασμό αυτό.

To Halloween είναι γιορτή του δυτικού κόσμου που γιορτάζεται την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου. Kατά τη διάρκειά της, τα παιδιά μεταμφιέζονται σε κάτι τρομαχτικό και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά (το γνωστό φάρσα ή κέρασμα). Η γιορτή αυτή μπορεί φαινομενικά να μοιάζει με τις δικές μας Απόκριες, διαφοροποιείται όμως κατά πολύ, καθώς διαθέτει ιδιαίτερη μυστικιστική χροιά. 

Η ρίζα της λέξης Halloween (ή σωστότερα Hallowe’en) προέρχεται από το All-hallow-even και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day – All Saints Day). Τα χρώματά του είναι το πορτοκαλί και το μαύρο. Το πορτοκαλί συμβολίζει τις σοδειές και το μαύρο τους νεκρούς.

Η προέλευση του Halloween έχει τις ρίζες της στο αρχαίο Κέλτικο φεστιβάλ του “Samhain”. Οι Κέλτες, που έζησαν 2000 χρόνια πριν στην περιοχή που τώρα βρίσκεται η Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Βόρεια Γαλλία, γιόρταζαν την πρωτοχρονιά τους την 1η Νοέμβρη.

Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από τη σελίδα https://www.thedailyowl.gr/halloween-proelefsi-istoria/

Δημοσιεύθηκε στην Αγγλικά, Σχολικό Έτος 2022-2023, Τάξη Δ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.